Obsah stránky

Svět záchranářů – veřejné projednání ÚP č. 3

Zveřejněno: čtvrtek, 09. červenec 2020 | Ostatní
Svět záchranářů – veřejné projednání ÚP č. 3

 

     Dovolte mi, abych reagoval, troufnu si říci, z větší části na lživý leták STAN – Zaječov. Jestliže napíšu A je potřeba napsat i to B. Letáčky a petice, které říkají jenom to, co se hodí, mi nepřijde fér hlavně vůči občanům!

     Chtěl bych tímto krátkým článkem reagovat hlavně na špatné informace ohledně dopravní zátěže a nedostatku vody. O to více mě mrzí lživé informace STAN, jelikož oni moc dobře vědí, jak se situace má a snaží se navodit dojem něčeho špatného, černého, či škodlivého pro Zaječov. V rámci shora zmiňovaného bych chtěl informovat, že dopravní zátěž cca 4 autobusů a několik aut denně, nikterak naše komunikace nezatíží, ba naopak, záchytné veřejné parkoviště uleví od dopravní zátěže turistů v lokalitách Kout a Kvaň. Obec Zaječov nemá finance na rozhazování, a tak realizace záchytného parkoviště bude velkým přínosem pro Zaječov a o investici v řádů milionů korun co obec ušetří ani nemluvě. Do budoucna by se stejně muselo parkoviště řešit, jelikož v Koutě je situace již celkem neúnosná, což je každý víkend vidět.

     Dále bych se chtěl vyjádřit za OÚ Zaječov v rámci strašení nedostatkem vody. Zde beru informaci od STAN Zaječov jako poplašnou zprávu a vyvolání paniky v rámci nejzákladnější suroviny pro potřebu lidí a to VODY. Jak můžeme prosím zvýšit nedostatek pitné vody v obci, když jím netrpíme? Zaječov nyní realizuje úpravnu vody. Nová úpravna vody bude dimenzovaná na 4,5 l/s. a tuto vodu skutečně máme na nátoku, což mohu doložit studií a hydrogeologických posudkem. Zaječov má spotřebu pro ilustraci někde mezi 1,4 - 1,6 l/sekundu. Zde vidíte, že vody máme spousty a o to více mě mrzí, že zde strašíme a lžeme občanům! STAN Zaječov, kteří jsou v zastupitelstvu o tom vědí a nechápu, proč schválně vyvolávají paniku a rozeštvávají lidi. V návaznosti na realizaci „Světa záchranářů“ bude přivedeno Středočeským krajem vodovodní potrubí k části obce Horní Kvaň, odkud bude moci Obec pokračovat se zasíťováním Horní Kvaně vodou či kanalizací. Finanční úspory pro Obec opět v řádech několika miliónů korun, které budeme moci dávat na jiná místa a že jich máme stále hodně kam investovat a co opravovat.

     Nechci se již dále více rozepisovat. V rámci přínosu areálu ve vzdělání prevence záchrany životů dětí i plusy s areálem spojené, jako je napojení na vodovodní a kanalizační řad a příjezdové krajské komunikace či nemalé každoroční příjmy z daní v rámci fungování areálu v obci, asi netřeba připomínat.

     Děkuji za přečtení článku až do konce a jsem k dispozici k jakýmkoliv schůzkám, a nebo k vysvětlení shora napsaného. Píšu o situaci tak jak je bez výmyslů a rád každému ukážu studii, která byla již na několika VZ obce.

      Věřím i v to, že většina občanů mi věří a vidí velký kus odvedené práce, kterou na obci odvádíme. Žiji zde 32 let od narození a pro Zaječov chci v současnosti i do budoucnosti to nejlepší. Bohužel, to se od lidí z okolí STAN – Zaječov, říci nedá. A z hlubší podstaty věci vím a věřím v to, že areál bude pro Zaječov velkým přínosem v rámci budoucího fungování obce.

 

Vladimír Havlík

starosta obce Zaječov

 

https://zajecov.cz/formular/zajecovske-noviny_svet_zachranaru_www.pdf

https://berounsky.denik.cz/zpravy_region/svet-zachranaru-chce-kraj-vybudovat-za-ctvrt-miliardy-20191113.html

https://berounsky.denik.cz/z-regionu/koruna-na-svet-zachranaru-jeste-sehnat-stamiliony-20190306.html

https://www.facebook.com/Kvan.a.okoli/

Prohlášení o přístupnosti   |   Odběr novinek   |   Kontakty
Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.